Kategorier
Andet

Hvad du bør vide om bookmakere

Du har uden tvivl hørt udtrykket før i utallige film, men hvad er en bookmaker overhovedet? Og hvordan lever en bookmaker af at tage imod væddemål på sportsbegivenheder? Legaliseret sports gambling er steget i popularitet de seneste år. Ikke nok med det, men antallet af online sportsvæddemålsplatforme vokser med ufattelig hastighed. 

Bookmakere er i høj grad ansvarlige for denne vækst, og hvis du overvejer at blive din egen boss, kan dette være en måde for dig at tjene penge på.

Hvad er en bookmaker?

En bookmaker er en person, der samler væddemål på sport og andre begivenheder. Bookmakere er enten uafhængige eller en del af en organisation, der placerer odds på begivenheder, før noget væddemål er blevet lavet.

Hvordan det foregår er, at bookmakeren placerer odds, der forsøger at forudsige udfaldet af en begivenhed. Det kunne for eksempel være 8 til 0 på, at hold nr. 1 vinder med otte point eller mere over hold nr. 2.

Hvis hold nr. 2 da vinder med ti point, betaler bookmakeren baseret på de forudbestemte odds på begivenheden. Det kunne være, at vinderen vinder 10 kr. for hver 1 kr. de satser. Hvis de derfor satsede 100 kr., ville de derfor modtage 1000 kr. fra bookmakeren.

Afbalancering af regnskabet

Den første ting, en bookmaker bør lære, er at afbalancere deres regnskab for at beskytte sig selv fra at tabe markante mængder af penge på en enkelt begivenhed. Gode bookmakere placerer oddsene på en sådan måde, at de sikrer sig, at de opnår samme mængde af penge uanset, hvem der vinder eller taber et spil.

Mens dette kan begrænse, hvor meget en bookmaker tjener per omgang, beskytter det dem også. Afhængig af deres budget som bookmaker, kan det at skulle betale millioner af kroner på ét uventet nederlag let ruinere deres økonomi.

Kort sagt handler det at afbalancere regnskabet om, at give rimelige odds til begge muligheder. Hvis et hold er en kæmpemæssig favorit, bør et stort væddemål ikke være stort. Man kan dog lokke folk til at satse på spillets underdog ved at udlove store udbetalinger. Et afbalanceret regnskab fungerer som en forsikringspolice.

Er det sikkert at være en bookmaker?

Bookmakere bliver ofte skildret meget negativt i Hollywoodfilm. Typisk som nogle slimede, luskede, utroværdige personer, der vil gøre alt i deres magt for at få en hurtig gevinst. Dog givet det store antal af mennesker, der gambler online, kan dette ikke være sandt.

I dag kan det at være en bookmaker ikke blot være muligt, men profitabelt for hvem som helst, der er villig til at gro deres eget klientel. Nøglen til en succesrig forretning er at starte i en niche. Måske en niche sport du er velkendt med. Givet at en bookmaker skal se en masse sport, er det bedst at vælge en, bookmakeren virkelig godt kan lide.

Da der er massevis af muligheder for gambling online, er det vigtigt at du opbygger et omdømme som en troværdig person, som det er let at lave væddemål med og som vigtigst af alt er hurtig med udbetalinger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.