Kategorier
Andet Personlig pleje

Tips til en sundere livsstil

Man kan have mange grunde til at dyrke yoga, men en fællesnævner for disse er tit ønsket om en større velvære, og her spiller en general sund livsstil også en rolle, i forhold til at få det maksimale ud af din yogatræning.

Rom blev ikke bygget på én dag, og på samme måde bør man være forsigtig med alt for store livsstilsændringer, da man hermed risikerer ikke at kunne opretholde den nye livsstil, og frustrationen over dette, kan medføre at man går tilbage til sin gamle. Her giver vi nogle nemme fifs til hvordan man med små ændringer, langsomt kan vænne sin krop til en sundere livsstil, som man også formår at overholder.

Søvn

Vi starter, hvor vores dag både starter og slutter, nemlig i soveværelset. Vigtigheden af god søvn kan ikke overvurderes, og søvnen spiller også en rolle i mange andre aspekter, som tilsammen udgør en god nats søvn.

Sørg for at soveværelset ikke er for varmt. De fleste mennesker sover bedst ved temperaturer mellem 16 og 18 grader, men mellem 15 og 21 grader er også fint. Ligeledes skal soveværelset være så mørkt, som muligt eventuelt ved brug af mørklægningsgardiner. Dette gælder specielt i sommerhalvåret, hvor de lyse nætter blokerer for naturligt mørke, og herved hæmmer produktionen af hormonet melatonin, som regulerer vores søvn. Det hjælper os både med at falde i søvn, og sikrer en stabil nattesøvn uden afbrydelser. Af samme grund er det en god idé at undgå elektronisk lys tæt på sengetid, da dette ligeledes forstyrrer hjernens melatoninproduktion.

Sociale medier

I forlængelse af råddet om ikke at udsætte sig selv for elektronisk lys tæt på sengetid, kan det ligeledes være en god idé at begrænse brugen af sociale medier genneralt. Vores hjerne udskiller dopamin når vi får likes på vores opslag og billeder, og dette hurtige fix kan være kontraproduktivt for en yogaudøver, som ofte er en person, som forsøger at skabe mere ro og overskud i hverdagen. Ligeledes kan det polerede billede af andres liv, skabe en følelse af utilstrækkelighed, og denne følelse kan blokere for, at du får det optimale ud af din yogapraksis, da fokus ligger et andet sted end der hvor du aktuelt befinder dig.

Lav aftaler med dig selv om hvornår du tjekker dine sociale medier, og forsøg at overholde disse så godt som muligt. I forlængelse her af er det også vigtigt med tidspunkter hvor du ikke står til rådighed for omverdenen, så du kan bruge denne tid til at fokusere på dig selv og dit personlige velvære.

Kost

Yoga stammer oprindeligt fra Indien, hvor den hinduistiske kultur medfører at størstedelen af befolkningen spiser vegetarisk, og på samme måde lever mange vestlige yogis en plantebasseret livsstil.

Igen er balance nøgleordet. Det kan være svært at afskrive kød for altid, så du kan med fordel starte blødere ud. Begynd med at tænke over hvor meget kød du spiser, og vælg kvalitet frem for kvantitet.

Hellere kvalitetskød et par gange om ugen, end kød af lav kvalitet hver dag. Eksperimenter med mere spændende tilbehør, så måltidet ikke længere er baseret på kødretten, men er ligeligt fordelt mellem animalske og grønne næringskilder. På denne måde vil du opleve at det bliver nemmere, at skære ned på kødet og måske på sigt leve en plantebaseret livsstil.

Vil du vide mere om yoga, bør du besøge yogaovelser.dk, som indeholder information om en lang række ting inden for yoga.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.