Kategorier
Personlig pleje

Gode råd ved køb af tyngdedyne

En tyngdedyne er, som navnet antyder, en tung dyne. Den er med til at forebygge søvnbesvær, så du får en bedre og mere rolig nattesøvn gennem hele natten. I denne artikel kan du læse mere om, hvad du skal være opmærksom på, når du skal købe en tyngedyne.

I gennemsnit bruger vi mere end en tredjedel af døgnet på at sove, hvis vi får en optimal nattesøvn. Derfor er det vigtigt, at vi sover igennem – det er dog ikke alle, der rent faktisk gør det. Det kan blandt andet skyldes besvær med at falde i søvn eller blot en urolig nattesøvn.

Søvnen bliver samtidig udfordret af mobiltelefoner, sociale medier og anden skærmtid. Det betyder altså, at vi i dag har langt større udfordringer i forhold til at få en optimal nattesøvn, end det tidligere har været tilfældet.

En tyngdedyne kan være løsningen på søvnproblemer

Flere eksperter giver opbakning til brugen af tyngedyner. Det samme gør behandlere, læger og sygeplejersker, der anvender dem i behandlinger af en lang række forskellige lidelser, der spænder fra ADHD til stress og generelle søvnproblemer.

Når vi ikke får en ordentlig nattesøvn, kan konsekvenserne måles direkte på helbredet. En dårlig nattesøvn resulterer i stress, forhøjet blodtryk, overvægt, et svækket immunforsvar og en lang række andre livsstilssygdomme.

Det skyldes, at din krop arbejder på overtid, når du ikke får en tilstrækkelig og fyldestgørende søvn. En kugledyne kan hjælpe dig med at opnå en både tungere og dybere søvn, så du rent faktisk vågner frisk og veludhvilet.

Hvordan vælger jeg den rigtige tyngdedyne?

Generelt findes der to forskellige former for tyngdedyner – én med kugler og én med granulat. Den klassiske tyngdedyne er en dyne, som er fyldt med kugler eller små bolde. Disse giver sansemotoriske tryk, når du bevæger dig, hvilket kan være med til at skabe ro.

De tryk, du får af tyngededynen, sender et signal til din hjerne, som har en beroligende og afslappende effekt. Det gavner dig, hvis du eksempelvis er stresset, døjer med angst eller generelt er utryg og har svært ved at falde til ro.

En tyngdedyne egner sig således også til dig, der har ADHD eller autisme – og den fungerer til både børn og voksne. Vægten og trykket mod kroppen giver dig de bedste forudsætninger for en lang og uafbrudt nattesøvn, så du får sovet helt igennem.

Granulatdynen giver ikke lige så dybe tryk, fordi den ofte ikke vejer helt lige så meget som en kugledyne. Det betyder, at sansestimuleringen er mindre, hvorfor den egner sig godt til personer, der døjer med kroniske smerter, hvor trykket ikke må være for markant.

Samtidig egner denne dyne sig til dig, der har neurologiske lidelser eller generelle søvnproblemer. Den dæmper din rastløshed, fordi den ligger et tryk på dig, ligesom den er med til at modvirke, at du vender og drejer dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.