Kategorier
Arbejdsliv

Sådan overrasker du dine kollegaer

Hvis du har en kollega, der fejrer fødselsdag, jubilæum, skal giftes eller lignende, kan det være en god idé at overraske dem med en gave. Er du i tvivl om, hvordan du gør det, følger her en række gode råd, du kan gøre brug af.

Når der er noget at fejre på arbejdspladsen, er det vigtigt at gøre noget ud af det – det gør sig eksempelvis gældende, hvis en kollega skal fejre jubilæum, holde fødselsdag eller lignende. Det betyder imidlertid ikke, at det behøver at være dyrt, da det jo som bekendt er tanken der tæller.

Du bør dog gøre noget ordentligt ud af det, hvilket du kan gøre på flere måder – eksempelvis ved at pakke gaven ind i en flot gaveæske eller -kasse. Faktisk skal der typisk ikke mere til, før din kollega bliver glad og overrasket.

Vælg den rigtige anledning og gave

Før du vælger, hvilken gave du skal give, er det vigtigt, at du gør dig nogle tanker omkring, hvilken anledning de skal gives i. Det er nødvendigt, at du vælger den rigtige gave til den rigtige anledning.

Der er eksempelvis forskel på, om du vil finde en gave i anledning af et bryllup, eller om du vil finde en gave i anledning af en fødselsdag. Det stiller krav til den gave, du finder, hvorfor du bør vælge den, der egner sig bedst til anledningen.

Der er mange ting, du kan give i gave – og i bund og grund bør dit valg bero på, hvem du giver gaven til. Det er vigtigt, at du overvejer gavemodtagerens personlighed og personlige præferencer, før du vælger den specifikke gave.

Du bør ikke gøre forskel

Når du vælger en gave til en kollega, er det vigtigt, at du ikke gør forskel. Selvom en medarbejder har større indflydelse end en anden, er det ikke noget godt signal at sende, hvis du giver en større gave til vedkommende.

I en virksomhed bør der ikke gøres forskel på folk, hvorfor du bør afsætte et bestemt gavebeløb til de personer, der har fødselsdag, jubilæum eller andet. Når du giver en gave, som du tænker, at de vil blive glade for, er det nok i sig selv – det behøver ikke at være dyrt.

Sådan vælger du den rigtige gave

Det er nemmest at vælge en gave, hvis du har et gavebudget, som du bestemmer, hvor meget du må give i gave til den enkelte medarbejder. Hvis ikke det er tilfældet, bør du overveje, hvor meget du vil give for.

Typisk er der afsat et beløb til hver medarbejder for gaver, og det er nødvendigt, at man vælger en gave, der matcher det budget, der er afsat. På den måde er man samtidig sikker på, at der ikke bliver gjort forskel på folk, hvorfor der ikke er anledning til jalousi og andet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.